KLträhus

HUS I KL-TRÄ

Nutidens trähus

Att bygga ett KLträhus betyder att huset byggs av korslimmade massiva granträskivor, KL-korslimmat.

Virket är hyvlat och limmas ihop med vartannat skikt stående, vartannat liggande. Resultatet blir ett byggelement med låg vikt som är tvärstyvt, tåligt och väldigt formstabilt. Tack vare detta får kunden fantastiska möjligheter att utforma sitt eget hus! Vår konstruktör är en av de konstruktörer med flest års erfarenhet inom branschen. Montaget av skivorna går snabbt vilket gör att byggprocessen är tidseffektiv. 

Hela byggprocessen är klart tidseffektivare jämfört med andra byggsätt.  Insidan av KL-träskivorna är finslipade och därmed får kunden ett färdigt, trärent ytskikt. Alternativa färdiga ytskikt är att lasera eller att måla på träväggarna. Kundens önskemål styr. Genom hela vår konstruktion har vi naturliga material såsom trä, träfiber och cellulosaisolering.

Konstruktionen blir helt diffusionsöppen. När man bygger med naturliga material får man ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat samt att man bidrar till ett mer hållbart samhälle. 

Byggprocessen

För att göra er byggprocess så smidig som möjligt har vi en komplett checklista som ni erhåller efter kontakt med oss. Vi projekterar ert hus tillsammans, med er, arkitekten, konstruktör, snickare och övriga entreprenörer. Vi finns med från början till inflyttning.