Hus i KL-trä

Framtidens trähus

Vi bygger hus av KL-trä, massiva träskivor av hyvlad granvirke som limmas ihop med vartannat skikt korslagt för ökad formstabilitet. Resultatet är ett byggelement som är tvärstyvt och tåligt i förhållande till sin låga vikt som ger oss fantastiska möjligheter att utforma ert hus just efter era drömmar! Det innebär också snabbt montage. Insidan av KL-träskivorna är finslipade som därmed ger ett färdigt ytskikt invändigt, som kan vara trärena, laseras eller målas allt för att uppnå just er dröm.

Skivans fuktbuffrande egenskaper bidrar till ett jämnare och bättre inomhusklimat. Genom hela vår konstruktion har vi naturliga material såsom trä, träfiber och cellulosaisolering. Genom att bygga med naturliga material bidrar du till ett mer hållbart samhälle, samt att ni får ett hus som skapar ett behagligare inomhusklimat.

Byggprocessen

För att göra er byggprocess så smidig som möjligt har vi en komplett checklista som ni erhåller efter kontakt med oss. Vi projekterar ert hus tillsammans, med er, arkitekten, konstruktör, snickare och övriga entreprenörer. Vi finns med från början till inflyttning.

Inredning

När man bygger ett nytt hus är det många beslut som ska fattas och vem vill inte ha ett extra bollplank? På Wiléns Trähus fokuserar vi även på den röda tråden invändigt. Vi har ett nära samarbete med by Wilén Inredningsbyrån.

Läs mer om inredning på www.bywilen.se